E posta Kur, Eposta servislerini ücretsiz olarak kurmanıza yardımcı site. E posta Servisleri hakkında detaylı bilgi bu sitede

Facebooka Kaydol, Facebook Hesap Açma

Facebook'a facebook indir facebook Kaydol hesabı aç yeni facebook açmak istiyorum facebook kaydol giriş yap facebook nasıl kurulur facebook açma sitesi

- Sponsor -
Facebook insanların birbiriyle iletişimde bulunmasını ve bilgi alışverişini amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. Facebook dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesinden sadece biridir. Ama genel olarak bakıldığı zaman en çok aktif ziyaretçiye sahip olan sosyal paylaşım sitesidir. Yaklaşık 1,5 milyar insan Facebook kullanmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli yeni üyeler, yeni insanlar Facebook serüvenine katılmaktadır.

Facebook Ne zaman Kuruldu?

Facebook 4 Şubat 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrenci olan Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Daha sonra Facebook kuruluşunda  Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Chris Hughes gibi isimlerde yer almıştır. Şuan Ceo'su Mark Zuckerberg'dir. Genel merkezi Menlo Park, Kaliforniya, ABD olan Fcaebook Yakın zamanda PrivateCore, Oculus VR, WhatsApp Inc., Instagram gibi yan kuruluşları da bünyesine alarak daha fazla kişiye ulaşarak büyük bir sosyal paylaşım ağı oluşturmuştur. Bu kısa bilgilerin ardından facebook nasıl kurul aşamasına geçelim.

Facebook Nasıl Kurulur?

Facebook'a kayıt olmanın iki alternatif yolu vardır. Bunlar, eposta ile kayıt olma ikincisi ise telefon numarası ile kayıt olmadır. Bu her iki alternatif yolu sizlere detaylı olarak anlatacağız.

Facebook'a eposta ile kayıt olmak için öncelikle bir eposta hizmetine ihtiyacımız vardır. Bir çok farklı eposta servisi bulunmaktadır. Ama mantıksal olarak hepsi aynı işlevi görmektedir. Hotmail(Outlook), Yahoo, Gamil,Yandex gibi popüler eposta servisleri ile bu işleme devam edebiliriz.

Not: Eğer eposta adresiniz yoksa eposta kaydol başlığı altında eposta nasıl açılır konusuna bakabilirsiniz.
Facebook'a Kaydol, Facebook Hesap Açma

Bir eposta adresine sahip olduğunuzu varsayarak Facebook kurma işlemine devam ediyoruz. Öncelikle www.facebook.com  sitesine giriyoruz. Girdikten sonra altta resimde gösterilen kısımda Facebook hesabı kurmak için sağ tarafta olduğu gibi bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri şu şekilde girerek Facebook kayıt olma işlemine devam ediyoruz.
Facebook'a Kaydol, Facebook Hesap Açma
Facebook'a Kaydol, Facebook Hesap Açma

Ad ve Soyad: Gerçek adımzı veya takma adınız varsa takma adımızı giriyoruz.
Not: Gerçek adınızı ve soyadınızı girerek arkadaşlarınız veya akrabalarınız sizi tanıyabilir.
Cep Telefonu veya Eposta: Konu başında açıkladığımız gibi hem eposta hemde telefon numaranız ile facebook'a kayıt olabilirsiniz.
Şifre: Hesabınızı günvende tutmak için bir şifreye ihtiyacınız olacaktır. Bu şifreyi sizden başkasının bilmemesi gerekir.
Doğum Tarihi ve Cinsiyet: Buradaki bilgilerinizi de girerek Facebook kurma işlemine devam ediyoruz. Doğum tarihinizi doğru giriniz. Çünkü şifrenizi unuttuğunuz zaman hatırlamtma sorularından biride bu olacaktır. Size doğum tarihinizi soracaktır.

En son olarak HESAP AÇ butonuna tıklayarak Facebook hesabı açıyoruz.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

0 yorum:

E posta Yardım İçin Yaz

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.